7651km verderop - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Margriet Jong - WaarBenJij.nu 7651km verderop - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Margriet Jong - WaarBenJij.nu

7651km verderop

Blijf op de hoogte en volg Margriet

05 Augustus 2012 | Suriname, Paramaribo

Het was een goede vlucht donderdag met veel tegenwind volgens de piloot, maar desondanks kwamen we slechts met een halfuurtje vertraging aan. Het ontvangst in het guesthouse was heel hartelijk door de eigenaar en een voor de helft Nl stel (ja, ik MOEST het Surinaamse Parbobier proberen van Roel, de eigenaar; en nu zullen sommigen van jullie zeggen: als het maar in een flesje zit... Nou, dat was inderdaad zo, maar dan een fles van 1L... Zo gaat dat hier ;-)).
Vrijdag heb ik me bezig gehouden met het aanvragen van het verblijfsvisum. Als je denkt dat je na al het papierwerk in Nl geregeld te hebben, dat zo geregeld is, dan heb je het duidelijk mis... Je sjouwt de hele stad door om bij telkens weer een ander loket een stempeltje of zegeltje te kopen of geld te storten en dan ga je uiteindelijk naar de Vreemdelingendienst waar je weer een stempel moet halen (met wachttijd) om vervolgens bij het tweede loket (met wachttijd) je aan te melden, om vervolgens bij het derde loket (met 3u wachttijd) je aanvraag te mogen laten controleren. Maar dan heb je ook wat: over 6 weken hoor ik of ik mag blijven, en dan mag ik weer bij 2 loketten op het bankje zitten... Maar goed, door al het wandelen zie je gelijk wat van de stad, en die is bijzonder! Prachtige houten huizen en kerken, die zo zijn gemaakt door de gierigheid van - uiteraard - de Nl'ers ooit (hout is hier nl. veel meer voorhanden dan steen).
Het is hier lekker warm (zweten), want om 18 u 's avonds wordt het wat fris: 36grC. We gaan straks maar eens even een duik nemen!
En morgen op naar de jungle!

• 06 Augustus 2012 - 08:52

Vincent:

Ziet er goed uit, hoor! Heel veel plezier en geniet ervan!

• 06 Augustus 2012 - 09:33

Oscar:

Hmm, als je voortaan het bier laat staan, hoef je de volgende ochtend ook niet zo door te stad te waggelen voor je verblijfsvergunning:)

• 06 Augustus 2012 - 12:29

Anneke (medium Care):

Klinkt al als een echte vakantie!
    En met die temperaturen moet je maar flink wat van "die flesjes" blijven drinken!
    Heel veel plezier

• 07 Augustus 2012 - 08:25

Willemijn:

Voor t contrast: ik ben vanmorgen door de stromende regen naar de bushalte vertrokken en anderhalf uur later eindelijk in Haarlem Noord aangekomen;). geef mij maar Suriname;)! genietse en een dikke knuffel!

• 07 Augustus 2012 - 12:10

Familie De Jong - Van Grinsven:

Dat klinkt goehoed!
    Afgezien van de verplichte wachttijden bij de elfstedentochtstempeltjes...
    kussen en knuffels
    LHMM

• 09 Augustus 2012 - 07:54

Elly En Gert:

Hoi margriet,
    mooie foto's, hier net de vakantie/caravan zooi tussen de buien opgeruimt. zoals het er nu uitziet word het wel 24gr.zondag, moet niet gekker worden, dit gaan we even utbuiten met een bbq ook al weet je het niet zeker.
    liefs Elly en Gert.